Kraftproduksjon solceller

Spurt ${formatDate(1622145940)} av Elev | Siste svar ${formatDate(latestComment().postDate.timestamp)} av ${latestComment().author.name}

Elev

Subscribed
Subscribe

Hei, hvordan ville dere gått frem til og løse denne oppgaven?

a) Bruk tommelfingerregelen og regn ut omtrent hvilken størrelse i m2 kunden må ha på solcelleanlegget sitt for å bli plusskunde.

Her er infoen vi får:

Anta at du blir kontaktet av en kunde på Sørlandet som ønsker å få et tilbud på et solcellepanel og tilhørende utstyr (vekselretter etc.). Han synes det høres gøy ut å være en «plusskunde» hos kraftselskapet, dvs. at han leverer ut på nettet mer enn han forbruker av strøm selv. Energiforbruket til kunden er i dag 15 000 kWh.

Hvor mye kunden kan få ut av et solcellepanel avhenger imidlertid av en rekke faktorer som helning, temperatur virkningsgrad etc. I stedet for å kalkulere dette (eller bruke en online kalkulator slik som https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#PVP), finnes det en nyttig og veldig enkel tommelfingerregel som ikke tar hensyn til disse faktorene, men baserer seg på et snitt i løpet av året. Regelen sier at et standard panel på Sørlandet (anta virkningsgrad på 15 %), har en årlig elektrisitetsproduksjon på ca. 1 kWh pr. Wp[1] installert. (Dette er et relativt konservativt estimat. Hvis du bruker du online-kalkulatoren, vil du se at du antakeligvis vil produsere ca. 10-20 % mer, alt avhengig av orientering av tak etc.)

Jeg tenker selv at ett kvm med solcelle panel produserer 150W da det er 15% av en standard solstrålemåling på 1000W p meter. Jeg tenker da at jeg må finne strømforbruket hans (15000 kWh) og dele det på 365 for og finne daglig forbruk. Så deler jeg det på cirka 12 timer da solcellene ikke produserer på natten. deretter tar jeg 41kWh og deler på 150W og får 20kvm for og dekke årsforbruket cirka. Eller er jeg helt på bærtur nå?

Helpful answer marked by forum leader Løst
Svar
  • Rediger
  • Slett
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging

Svar (${ thread.comments.length })

${comment.author.name}

Forumleder
Postet ${formatDate(comment.postDate.timestamp)}
Instructor contact card
Bra svar markert av forumleder Bra svar
Svar
  • Rediger
  • Fjern
  • Utesteng bruker
  • Fjern utestenging
Denne kommentaren er fjernet.

Edit your answer

Legg til svaret ditt

Trainor logo

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn

Registrer deg nå
Forumbrukere vil ikke se navnet og bildet ditt. Forumledere vil fortsatt se kontodetaljene dine.
Poster som:

${form.anon ? form.name : currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName}

Du mottar opp til en e-post om dagen når det skjer noe i tråden.

Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.

Logget inn som:
${ currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName }
Min profil
Trainor logo
Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.

Registrer deg

Allerede medlem? Logg inn

Relevante kurs

Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.